Блогерка показала, як смачно замаринувати скумбрію: виходить смачніше за червону рибу

Блогер показала, как вкусно замариновать скумбрию: получается вкуснее красной рыбы

Маринована риба — популярна страва, яка підходить як для святкового, так і для повсякденного меню. Можна її вживати і в деякі дні Великого посту, який у 2024 році триватиме з 18 березня до 4 травня. Простим рецептом маринованої скумбрії поділилася на YouTube авторка кулінарного каналу am-am Домашні Смаколики. Скористайтеся ним, якщо хочете приготувати рибу без зайвого клопоту.

Інгредієнти: скумбрія – 3 шт., вода – 250 мл, сіль – 1 ст. ложка, мед – 1 ч. ложка, чорний перець – 1 ч. ложка, лавровий лист – 2 шт., гірчиця – 2 ст. ложки.

Приготування:

Спочатку обробіть рибу, щоб отримати чисте філе. Зробіть глибокий надріз під плавником, переверніть ніж, щоб гострою стороною знайти кісточку, і розріжте скумбрію вздовж тушки до хвоста. З іншою частиною тушки зробіть те саме.

Видаліть кісточки з філе. Робити це найпростіше гострим філейним ножем та пінцетом.

Філе скумбрії наріжте шматочками однакового розміру і викладіть у банку шкіркою вниз.

Приготуйте розсіл для маринаду. Закип'ятіть воду, додайте сіль і розчиніть її. Приправте чорним перцем та лавровим листом. Потім у каструлю додайте мед замість цукру, а слідом за ним – звичайну класичну гірчицю.

Перемішайте маринад, залийте рибу, доки розсіл ще теплий. Накрийте банку харчовою плівкою та кришкою. Остиглу банку поставте в холодильник і залиште на 24 години. За цей час скумбрія добре промаринується, буде дуже смачною та ніжною.

Джерело

Новости Украины | Последние новости Украины