Як приготувати «неймовірно кремовий» гарбузовий пиріг: рецепт від шеф-кухаря

Секрет у методі приготування та випікання.

Пиріг виходить неймовірно повітряним і ніжним / фото ua.depositphotos.com

Ароматний і солодкий гарбузовий пиріг є одним з улюблених десертів Америки, і зараз, у сезон гарбуза, якраз саме час спробувати його приготувати. Шеф-кухар Джулія Чайлд поділилася вдосконаленим рецептом гарбузового пирога, який, за її словами, виходить «неймовірно ніжним і кремовим».

Як пише Parade, секретні інгредієнти для цього гарбузового пирога — патока і бурбон. Патока забезпечує глибокий карамельно-солодкий смак і додає вологи в начинку гарбузового пирога. Бурбон надає п’янкого ароматного тепла — хто як ванільний екстракт, але трохи інтенсивніший.

Також для досягнення особливої пишності Джулія розділяє яйця й акуратно вмішує збиті яєчні білки в начинку пирога прямо перед випічкою. Пиріг випікається на повільному вогні, що гарантує м’якість і ніжність начинки.

Відео дня

Пісочну основу для цього гарбузового пирога ви можете приготувати ось за цим рецептом.

Для начинки:

  • 4 великих яйця
  • 850 грамів гарбузового пюре
  • 1 склянка коричневого цукру
  • 1 склянка плюс 2 столові ложки цукрового піску
  • сіль
  • 3 столові ложки патоки
  • 3 столові ложки бурбона або темного рому (за бажанням)
  • 3 чайні ложки меленої кориці
  • 3 чайні ложки меленого імбиру
  • 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
  • 1/4 чайної ложки меленої гвоздики
  • 1 склянка жирних вершків
  • 3/4 склянки молока або більше за потреби

Інструкція:

  • Розігрійте духовку до 220 °С. Розділіть яйця на жовтки і білки.
  • Змішайте гарбуз, обидва види цукру, 1 чайну ложку солі, патоку, бурбон або ром (якщо використовуєте), приправи, яєчні жовтки, вершки і молоко до однорідної маси. Додайте більше молока, по одній столовій ложці за раз, якщо суміш вийшла густою: має вийти м’яке пюре.
  • У чистій мисці збийте яєчні білки до утворення піни. Додайте дрібку солі, потім поступово збивайте з рештою 2 столовими ложками цукру до утворення блискучих білих піків. Порціями додавайте білки в гарбузову суміш.
  • Розподіліть пісочне тісто по формі та вилийте начинку.
  • Поставте в духовку і випікайте, поки край скоринки не почне ставати золотистим, 10-15 хвилин. Зменшіть температуру до 190°С і випікайте ще 25-30 хвилин, краї мають повністю приготуватися, а середина залишитися злегка вологою.
  • Негайно вимкніть духовку, залиште дверцята відчиненими і дайте постояти пирогу ще 20-30 хвилин, поки духовка остигає; це запобіжить водянистості начинки.
  • Раніше УНІАН публікував рецепт смачного кавового торта з волоськими горіхами від Мері Беррі.

    Джерело

    Новости Украины | Последние новости Украины