У Дніпрі 5 осіб потрапили до лікарні №21 після того, як поїли продукцію павільйону «Шаурма». Діагноз – гостра кишкова інфекція. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.
Під час позапланової перевірки цього закладу харчування були виявлені чисельні порушення. Було надано припис з термінами усунення встановлених порушень. Винесено рішення про вилучення з обігу продуктів невідомого походження та без відповідного маркування. Рішенням призупинено діяльність закладу на 10 робочих днів для усунення встановлених порушень.
Станом на сьогодні кіоск не працює, порушення усуваються.
В Держспоживслужбі наголошують, що як правило, зростання захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння відбувається у теплий період року (червень-вересень).
Найчастіше епідемічне значення мають молочні та м’ясні харчові продукти, салати та інші страви, які не піддаються термічній обробці. Найбільш небезпечні у цьому плані заправлені сметаною чи майонезом салати та інші страви (у т.ч. шаурма), страви з яйцями, кремові вироби, морозиво, що підтануло.