1000 закарпатців одержали міжнародне свідоцтво про вакцинацію (ВІДЕО)

Близько тисячі міжнародних свідоцтв про вакцинацію видали закарпатцям після завершення щеплення. Про це  повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолій Пшеничний, пише Суспільне.

 Такий документ потрібний для перетину кордону. За українськими свідоцтвами наразі впускають до себе Угорщина, Молдова та Грузія.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію в сімейного лікаря отримала ужгородка Наталія Принда. Каже: їй видали документ, який діє рік.

«Засвідчується, що я вакцинована двома дозами вакцини AstraZeneca, — сказала вона. — Це для мене може бути для виїзду за кордон, а також як для посвідчення того, що я дійсно зробила щеплення».

Хто їх видає

Документ про завершення вакцинації пацієнтам видає, зокрема, сімейна лікарка Мар’яна Моланич.

«Видачі міжнародних свідоцтв про вакцинацію тільки почалася, — розповіла вона. — Я думаю, це ще буде велике навантаження на сімейних лікарів, тому що це досить багато часу займає. Мають право отримати всі пацієнти, які пройшли вакцинацію».

Для чого потрібні?

При виїзді з нашої держави міжнародні свідоцтва про вакцинацію з українського боку не потрібні. Їх уже перевіряють на кордоні з іншою державою, якщо того вимагає іноземне законодавство, — каже речниця Чопського загону Олена Трачук.

Источник

Новости Украины | Последние новости Украины