Ця спеція не тільки надає стравам особливого смаку, а й має низку серйозних переваг, які допоможуть зберегти вашу серцево-судинну систему.
Дієтологи назвали найкращу спецію для здоров’я серця / depositphotos.com
З огляду на той факт, що серцево-судинні захворювання залишаються головною причиною смерті дорослого населення в США, варто якомога більше піклуватися про здоров’я серця. Здоровіше харчування і фізичні вправи — чудові способи привести до ладу своє серце, але є й інші чинники, що впливають на здоров’я серця, наприклад, вживання правильних спецій.
Як пише Eatingwell, спецією №1 для здоров’я серця, на думку багатьох дієтологів, є часник.
«Завдяки широкому спектру корисних властивостей часник є однією з найкращих спецій для підтримки здоров’я серця», — каже дієтологиня Лаура М. Алі, M.S., RDN.
Відео дня
Як пояснює дієтологиня Вероніка Раус, часник багатий на антиоксиданти, такі як аліцин, що допомагає знизити рівень холестерину та кров’яний тиск. Цікаво, що аліцин з’являється тільки після того, як часник розрізають або подрібнюють, тому, готуючи часник для рецепта, ви одночасно підвищуєте рівень аліцину.
Крім ролі антиоксиданту, часник має протизапальну дію. Аналіз клінічних досліджень показав, що часникові добавки дійсно знижують рівень маркерів запалення.
Також дієтологи зазначають, що антиоксидантні та протизапальні властивості часнику подвійно ефективні для захисту функцій кровоносних судин.
«Є деякі докази того, що вживання часнику може поліпшити гнучкість наших артерій, даючи змогу крові текти більш плавно, а також може допомогти знизити кров’яний тиск», — каже Алі. Крім того, часник також може обмежити окислювальне пошкодження стінок судин і, можливо, зменшити утворення бляшок — чинників, що сприяють інсульту.
У стравах ви можете використовувати часник, щоб урізноманітнити соуси і заправки, додавати його в овочі, а також посилювати часником смак пісних білкових продуктів, наприклад, грудки індички або лосося.
Раніше кардіолог назвав фрукт, вживання якого може поліпшити здоров’я серця.