Кожна господиня намагається тримати свою кухню в чистоті, але все одно там може з'явитися неприємний запах, а продукти можуть почати швидко псуватися через утворення плісняви. І якщо ви знаєте секрет тривалого зберігання сиру в холодильнику, а також що покласти в молоко, щоб воно довше не скисало, візьміть собі на замітку, як зберегти хліб свіжим. theLime ділиться перевіреним лайфхаком.
Одна з найбільш дискусійних тем багатьох господинь – як зберігати хліб. Одні тримають його в холодильнику, а інші – у хлібниці чи пластиковому контейнері за кімнатної температури.
Справа в тому, що в холодильнику досить вологе середовище, а хліб вбирає вологу, а також інші запахи, як губка. Тому якщо ви покладете його туди без пакета, у ньому можуть розвиватися гриби та мікроорганізми, що призведе до утворення плісняви.
У дерев'яній хлібниці цей продукт також можна зберігати – але не в спекотну погоду.
Експерти вважають, що найбільш оптимальний варіант – зберігати хліб у контейнері разом із сирим рисом.
Такий висновок був зроблений на основі експерименту, в ході якого були протестовані три шматки багету, один з яких був поміщений з рисом у пластиковий пакет, другий у целофановий пакет з мікроперфорацією, а третій – у скляний контейнер.
Через 5 днів хліб, що зберігався в перфорованому пакеті, став непридатним. Хоч і був ще м'яким, почав цвісти. А багет у скляному контейнері, що лежав поверх шару рису, хоч і був м'яким, як і його сусід у пластиці, проте не мав жодних ознак цвілі. Справа в тому, що рис добре вбирає всю вологу, що є несприятливим середовищем для утворення спор плісняви.
https://apostrophe.ua/ua/article/lime/learn/2023-09-16/kak-sohranit-hleb-svejim-i-bez-pleseni-umnyiy-kuhonnyiy-layfhak/54072