Які продукти збивають тиск: дієтологи назвали 4 найкорисніші види сиру

Важливо, щоб сир містив мало натрію і багато кальцію, наголошують експерти.

Серед різних видів сиру є ті, які корисні при гіпертонії / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Високий кров’яний тиск сигналізує про те, що вам потрібно уважніше підбирати те, чим ви харчуєтеся. Зокрема варто зменшити кількість натрію та збільшити кількість кальцію в їжі. І тут вам допоможе сир. Хоч він і має репутацію жирної і не надто поживної їжі, проте вживання певних видів сиру в помірних кількостях насправді може позитивно вплинути на ваш тиск, пише Eatingwell. 

Зазначається, дослідження підтверджують, що при помірному споживанні сир може знизити ризик гіпертонії. Це, зокрема, завдяки високому вмісту кальцію, який здатен знизити як систолічний, так і діастолічний артеріальний тиск. Магній і фосфор у молочних продуктах також можуть допомогти знизити артеріальний тиск.

Однак важливо знати, який вид сиру обрати для контролю артеріального тиску. Дієтологи назвали чотири найкращі види. 

Відео дня1. Швейцарський сир 20 популярних дитячих імен із минулого, які вам обов’язково сподобаються Як часто потрібно прати подушки: експерти з прибирання дали дієві поради 13 фруктів, які допомагають скинути вагу

Цей сир відомий своїми дірками, які виникають внаслідок утворення бульбашок вуглекислого газу під час процесу бродіння.

«У швейцарському сирі найнижчий вміст натрію — 54 мг на унцію… Це природний сир із низьким вмістом натрію», — пояснила зареєстрована дієтологиня Лорен Трахан.

Видання уточнило, що їжа має низький вміст натрію, якщо в ній менше ніж 140 мг на порцію (порція сиру становить унцію, або 28,3 г). 

У порції швейцарського сиру міститься 252 мг кальцію. Для довідки: рекомендоване споживання кальцію становить 1300 мг на день.

2. Сир моцарела

У кульках свіжої моцарели, яка зберігається у воді, — 85 мг натрію на унцію сиру. Дієтологиня рекомендує використовувати його для домашньої піци разом із великою кількістю свіжих овочів.

3. Козячий сир

Вершковий шевр, тобто козячий сир, є одним із кращих варіантів, якщо ви хочете контролювати свій артеріальний тиск.

Маючи 118 мг натрію та 85 мг кальцію на унцію, цей продукт підходить для намазування на крекери з низьким вмістом натрію або його можна поєднувати із фруктами чи овочами, повідомила зареєстрована дієтологиня Сьюзі Полгрін.

4. Сир рікота

І Полгрін, і Трахан погоджуються, що рікота – один із найкорисніших видів сиру. Пів склянки продукту містить 135 мг натрію та 289 мг кальцію.

Цей сир із кремовою текстурою дієтологи рекомендують додавати до макаронів.

Те, що ви робите значні зміни для зниження артеріального тиску, не означає, що сир виключено з меню. Насправді він навіть може бути чудовим доповненням до вашої дієти завдяки вмісту кальцію, який може допомогти тримати кров’яний тиск у нормі. Однак переконайтеся, що вибираєте ті, що містять менше натрію.

Раніше УНІАН розповідав, що найбільше піднімає холестерин. За словами дієтологів, на вік і генетику вплинути неможливо, проте дотримання здорової дієти та активного способу життя може дозволити частково контролювати рівень холестерину. Тож вони радять відмовитися від обробленого м’яса. 

Цей продукт небезпечний тим, що у ньому високий вміст насичених жирів і натрію, а також він негативно впливає на кишковий мікробіом. Дієтологи радять замінити оброблене м’ясо на необроблені білки рослинного або тваринного походження, наприклад курку, рибу чи пюре з нуту.

Джерело

Новости Украины | Последние новости Украины