Правила вибору якісного вугільного гриля

Вугільний гриль – це чудове рішення для всіх поціновувачів класичного димного смаку та аромату страв. Саме приготування їжі на вугіллі вважається класикою грилінгу. Опанувати це мистецтво може кожен, головне – вибрати правильне обладнання. Купити якісний та функціональний гриль можна за посиланням https://grillpoint.com.ua/grili/ugolnye-grili/ на сайт магазину Grill Point.

Головні критерії вибору

Для приготування дійсно смачних страв якість гриля навіть важливіша, ніж кулінарні навички кухаря. Щоб не пошкодувати про свій вибір, при покупці слід звертати увагу на такі моменти:

  • Якість кришки. Вона обов’язково має щільно прилягати до корпусу. Від цього залежать стабільність температури всередині гриля та якість приготування страв.
  • Вентиляційні отвори з регуляцією. Рухаючи заслінки для цих отворів, можна змінювати температуру. Якщо прикрити заслінки, зменшиться приток повітря всередину грилю, а значить, і горіння стане менш інтенсивним.
  • Бічна дверка для додавання вугілля. При згорянні вугілля температура піднімається до свого максимуму за 20-30 хвилин, а вже через 1,5 години вона починає різко падати. Якщо треба готувати велику кількість їжі, цього часу може не вистачити, тому доведеться додавати вугілля. Бічна дверка дозволить швидко досипати паливо, не піднімаючи платформу з їжею.
  • Кулінарні решітки з можливістю зміни положення. Рухома платформа допоможе краще контролювати ступінь приготування їжі. Коли не вдається зменшити температуру через велику кількість вугілля всередині, рухома решітка допоможе страві не згоріти.

Багато любителів грилінгу вважають, що іменитість бренду – це також показник якості. Це справедливо лише частково. Якщо ви купуєте модель виробництва Weber чи Broil King, можна бути впевненим у чудовій якості гриля на 99%. Коли ж виробник новий чи просто маловідомий, варто витратити трохи часу та детально перевірити гриль, який ви плануєте придбати.

Оптимальна форма та конструкція гриля

Обладнання для грилінгу буває трьох основних форм:

  1. Кругле з трохи видовженим низом. Це класичні грилі для барбекю. Вони компактні та зручні у використання. Завдяки видовженій нижній частині дозволяють створювати великий прошарок вугілля.
  2. Барельне (воно схоже на бочку, що лежить на боці). Оптимально підходить для одночасного приготування великої кількості їжі.
  3. Видовжене в стилі Kamado. Моделі мають звужену до низу конструкцію, що дозволяє використовувати дуже великий шар вугілля для тривалого запікання.

Також слід звертати увагу на додаткову комплектацію грилів, наприклад, на наявність коліщат для транспортування та знімної чаші для золи.

Новости Украины | Последние новости Украины