Навчання у часи викликів — це не просто уроки, а свідчення стійкості та віри у професійне майбутнє. Саме так відбувається виробниче навчання здобувачів освіти Краматорського центру професійно-технічної освіти, який нині працює в умовах релокації у м. Дніпро. Про це повідомили в ДонОДА. На початку квітня 2025 року група першокурсників, майбутніх кухарів-кондитерів, пройшла практичну підготовку в партнерському закладі — Дніпровському центрі професійно-технічної освіти. Під наставництвом майстрів Марії Баркар та Марини Летенко учні відпрацьовували як класичні кулінарні техніки, так і сучасні кондитерські підходи. У процесі навчання опрацьовано теми: технологія приготування овочевих страв, м’ясних напівфабрикатів, паст, рідкого тіста та соусів. Здобувачі освіти практикувалися у створенні повноцінних страв: пюре з картоплі та зеленого горошку з кордон блю, паста болоньєзе й карбонара, японські панкейки, налисники з солоними та солодкими начинками. Такий формат навчання дозволяє розвивати креативність, гнучкість і професійне мислення учнів. Практика в умовах релокації — це не лише здобуття навичок, а й приклад витривалості, взаємопідтримки й упевненого руху вперед. https://youtu.be/oS-N3KiSX5I?si=n4Jurxe_7aEKuB3V