У Житомирському обласному центрі крові презентували нове меню для донорів

14 липня у Житомирському обласному центрі крові презентували оновлене меню для донорів. Нове харчування розробив кухар Олег Ковальчук.

Про це в сюжеті suspilne.media розповів директор обласного центру крові Анатолій Чугрієв. За його словами, таке харчування потрібне, щоб підтримати здоров’я донора.

Нове меню у вигляді снеків для Центру крові розробив кухар Олег Ковальчук:

«Це я вигадав таку їжу. Тут мед, насіння, різні фрукти. Такі батончики мають найважливіші поживні речовини для тіла. Усі складові натуральні – горіхи, фрукти, різноманітне насіння, ягода «годжі». Я їх поєдную в снеках і можна видавати їх, як перекус».

Роман та Оксана Полонець стали першими, хто після забору крові скуштував нове меню.

«Дуже добра їжа. Смачна. Нагадує смак дитинства, козинаки», – розповіла Оксана Полонець.

Директор Центру крові Анатолій Чугрієв каже, що кожному донору потрібно поповнити запаси енергії після здачі крові:

«Нам потрібна ця їжа, щоб підтримати здоров’я донора, відновити його сили. Ми безкоштовно будемо давати донорам такі снеки, щоб вони могли перекусивши і відновитися баланс енергії».

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Віктор Підвисоцький

Источник

Новости Украины | Последние новости Украины