Усе змішав — і готово: смачний і швидкий рецепт шоколадного торта від Мері Беррі

На приготування десерту піде менше години.

Цей пиріг можна і з’їсти до чаю, і подати на святковий стіл / фото ua.depositphotos.com

Відомий кондитер Мері Беррі поділилася рецептом смачнючого шоколадного торта, який готується дуже просто і швидко. Кондитерка радить покрити його глазур’ю з білого і молочного шоколаду та прикрасити зефіром і цукерками. Такий торт не соромно подати на будь-який святковий стіл, але ви цілком можете поласувати ним і вдома.

Як стверджує видання Express, яке публікує рецепт торта, його приготування загалом забере у вас не більше години.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

Відео дня

  • 50 г какао-порошку
  • Шість столових ложок окропу
  • 100 г маргарину або вершкового масла
  • 275 г цукрової пудри
  • Три великих яйця
  • 125 мл молока
  • 175 г борошна
  • Одна чайна ложка розпушувача

Для глазурі:

Три-чотири столові ложки підігрітого абрикосового джему

100 мл жирних вершків

200 г молочного шоколаду

Для прикраси:

Шматочки цукерок, за бажанням

Білий шоколад, за бажанням

Зефір, за бажанням

Метод приготування:

Розігрійте духовку до 180 °C або 160 °C з конвекцією. Змастіть маслом форму для випічки розміром 30 x 23 см, а потім застеліть її пергаментом для випічки.

Покладіть какао в миску і додайте киплячу воду, перемішайте до однорідності. Додайте спред або масло і збийте з какао до однорідної маси, потім додайте решту інгредієнтів для торта і ретельно перемішайте.

Вилийте тісто у форму і випікайте близько півгодини, поки бісквіт не почне відставати від стінок.

Залиште остигати у формі протягом 10 хвилин, потім переверніть і зніміть пергамент. За допомогою кондитерського пензля змастіть верх торта абрикосовим джемом, а потім залиште застигати.

Для приготування глазурі розігрійте вершки в невеликій каструлі, потім додайте молочний шоколад і дочекайтеся, поки він повністю розплавиться і стане однорідним.

Дайте глазурі трохи охолонути, а потім полийте торт, розподіливши її по всій поверхні.

Якщо ви робите прикрасу у вигляді пір’я, розтопіть 100 г білого шоколаду, а потім помістіть його в кондитерський мішок, відрізавши кінчик.

Видавіть лінії на торт на відстані близько 1 см одна від одної, а потім за допомогою коктейльної палички проведіть по білому шоколаду в протилежних напрямках.

Раніше УНІАН ділився рецептом смачного лимонного пирога з безе від Мері Беррі.

Джерело

Новости Украины | Последние новости Украины